Denna film från Lunds universitet ger dig tips om att välja sökord, var och hur du kan söka och vad du bör tänka på när du ska värdera den information du funnit. Du får bortse från att exemplen är från ett annat ämnesområde än ditt eget och LUBsearch, som är "Lunds Primo". Eftersom tipsen du får i filmen är generella fungerar de lika bra inom ditt ämne. Filmen är cirka 10 minuter lång.
Åsa Kronkvist, Högskolan i Kristianstad visar hur du formaterar dina rubriker och skapar en automatisk innehållsförteckning (9:44 min).
Manual som visar hur du får sidnumreringen i Word att göra som du vill:
Åsa Kronkvist, Högskolan i Kristianstad visar hur du gör för att få sidnumreringen att börja där du vill (4:55 min).
Att skriva uppsats är spännande, roligt och lärorikt! Och ibland lite frustrerande och stressande :-) Alla vi som jobbar i informationspunkten på biblioteket har gått igenom det du gör när du ska skriva uppsats så kom gärna och fråga oss om råd, tips och stöttning. Tänk på att när du ska samla in information och material till en hel uppsats så tar det tid. Att söka information inför ett stort arbete går inte i handvändning utan man får söka, läsa, värdera, söka igen, ibland börja om, läsa, välja bort, värdera igen osv.
Se till att ge det tid så kommer både du och uppsatsen må mycket bättre!
1. Val av ämne
2. Informationssökning
3. Referenshantering
Kontakta oss om du behöver hjälp med sökningar!
Vi kan ses i Zoom, eller e-posta, eller höras i telefon.
amanda.pettersson@hb.se karin.suld@hb.se
För att se andra studenters uppsatser kan man söka i Uppsatser.se eller i Högskolan i Borås publikationsdatabas DiVA och få en bra bild över vad andra studenter skrivit.
Från biblioteket på Malmö universitet.
Från Linnéuniversitetet. Creative Commons - BY NC SA (Lnu policy).