Gå till huvudinnehållet
Banner Image Högskolan i Borås Bibliotekets ämnesguider Image Map

Textil- och modedesign

Trendmaterial

På denna sida får du tips om var och hur du kan söka information om trender. Viktiga källor för denna typ av information är vissa webbportaler som biblioteket eller Textilhögskolan abonnerar på, webbsidor, dagstidningsartiklar och artiklar ur fack- och branschtidskrifter, rapporter av typen företagsprofiler och rapporter om branscher.

The Business of Fashion (BoF)

The Business of Fashion (BoF) är en resurs för modebranschen med fokus på trender och marknadsinformation, inklusive information om arbetsmarknad och karriärmöjligheter. Du kommer åt artiklar, analyser, case studies, online courses och webinars (Insight reports ingår dock inte i abonnemanget).

Information om hur du registrerar dig, vad resursen innehåller och kontaktuppgifter för support hittar du i dokumentet BoF welcome Kit:

Drapers

Drapers är en övergripande brittisk källa för modeindustrin med fokus på mode, textil, återförsäljning och marknader. Drapers omfattar de senaste nyheterna och trenderna.
Här får du bland annat tillgång till Drapers Magazine, till rapporter och analyser och till information om lediga jobb inom modeindustrin, främst i Storbritannien.
Registrera dig via denna länk. Detta måste du göra när du befinner dig på Campus, därefter kan du logga in även utanför Campus via Drapers webbplats.

WGSN

WGSN är en resurs för konsument- och designtrender. WSGN erbjuder material om trender i form av analyser, rapporter och bilder. Som student eller personal på Textilhögskolan har du tillgång till den del som kallas WSGN Fashion. Du måste befinna dig på campus eller på ett annat lärosäte och där vara uppkopplad mot nätverket Eduroam när du skapar kontot. Därefter har du tillgång till plattformen även utanför campus. Har du inte varit inloggad under en period av 90 dagar eller mer måste kontot återaktiveras.
Kontakta din lärare på Textilhögskolan för information om hur du skapar ett konto.

Trendguider - Swedish Fashion Council

Swedish Fashion Councils trendguider finns i biblioteket i tryckt form till och med hösten/vintern 2020/21, då de slutade att ges ut.  
Sök trendguiderna i Primo: Trendguide: Mode + inspiration och Trendguide: Inredning + färgkarta.

Databaser


      Photo by Charisse Kenion on Unsplash

Branschtidskrifter