Gå till huvudinnehållet
Banner Image Högskolan i Borås Bibliotekets ämnesguider Image Map

Textilt management

Företags- och branschinformation & trender

På denna sida får du tips om var och hur du kan söka information om företag och branscher och om trender. Viktiga källor för denna typ av information är bland annat årsredovisningar, dagstidningsartiklar, artiklar ur fack- och branschtidskrifter, webbsidor, statistikpublikationer, rapporter av typen företagsprofiler och bransch- och landrapporter och vissa webportaler som biblioteket eller Textilhögskolan abonnerar på.

The Business of Fashion (BoF)

Business of Fashion (BoF) är en resurs för modebranschen med fokus på trender och marknadsinformation, inklusive information om arbetsmarknad och karriärmöjligheter. Du kommer åt artiklar, analyser, case studies, online courses och webinars (Insight reports ingår dock inte i abonnemanget). 
Registrera dig på BoF:s webbplats (länk ovan). Använd din HB-mail och välj company Borås University

Information om hur du registrerar dig, vad resursen innehåller och kontaktuppgifter för support hittar du i dokumentet BoF welcome Kit:

Drapers

Drapers är en övergripande brittisk källa för modeindustrin med fokus på mode, textil, återförsäljning och marknader. Drapers omfattar de senaste nyheterna och trenderna.
Här får du bland annat tillgång till Drapers Magazine, till rapporter och analyser och till information om lediga jobb inom modeindustrin, främst i Storbritannien.
Registrera dig via denna länk. Detta måste du göra när du befinner dig på Campus, därefter kan du logga in även utanför Campus via Drapers webbplats.

WGSN

WGSN är en resurs för konsument- och designtrender. WSGN erbjuder material om trender i form av analyser, rapporter och bilder. 
Som student eller personal på Textilhögskolan har du tillgång till den del som kallas WSGN Fashion.
Du måste befinna dig på campus eller på ett annat lärosäte och där vara uppkopplad mot nätverket Eduroam när du skapar kontot. Därefter har du tillgång till plattformen även utanför campus. Har du inte varit inloggad under en period av 90 dagar eller mer måste kontot återaktiveras.
Kontakta din lärare på Textilhögskolan för information om hur du skapar ett konto.

Databaser

Webbresurser

Skapa egna statistiktabeller och rapporter

Exempel på referenser enligt Harvardguiden

För utförlig information se Harvardguiden.

Rapporter som Industry Reports, Company Profiles, Country reports:
First Research (2016). Men’s Clothing Manufacturing: quarterly Update 9/24/2018. Tillgänglig: ProQuest Central.

Årsredovisning hämtad från en databas:
Klippan Yllefabrik AB (2017). Årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01 - 2017-12-31. Tillgänglig: Retriever Business

Bild

Branschtidskrifter